Original Design

The park is an extension of the Market and lively public space with a tranquil view of the Sound and mountains.

The park was designed with two simple goals in mind:

  • It provides a “belvedere” to enjoy the view of the water and the mountains
  • It is an extension of the Market, a place for people from all walks of life to congregate outside.

This renovation is not proposing a wholesale redesign of the park. Instead, improvements will be made that preserve the original design intent and use of the park, while acknowledging the significant change in context since the park was constructed.

Artist's rendering of the original Victor Steinbrueck park design

Artist’s rendering of the original design

Original design map and legend
Several example images of Victor Steinbrueck Park’s belvederes, lawns, picnic areas and sculptures.